15 mei 2008
De 7 van Kettelo
Tijdrit over 7 km voor iedereen toegankelijk (met officiële tijdsopmeting)

Op zondag 25 mei 2008 kan iedere wielerliefhebber zich meten in een 7 km lange tijdrit rondom het Kartelobos, op de grens van Asse met Opwijk en Merchtem.

Deze dorpelingenkoers of “gentlemenkoers” (dit is de officiële term) biedt de mogelijkheid aan iedere man en vrouw om gedurende één dag een echte wielrenner te worden en zich te meten met andere liefhebbers.

Elkeen kan deelnemen met zijn of haar fiets, ongeacht het soort: racefiets, een gewone stadsfiets, een mountainbike, … De enige vereiste is een fietshelm.

De deelnameprijs bedraagt 5 euro. Dit is de prijs voor een dagvergunning en –verzekering bij Wielerbond Vlaanderen (WBV).

De tijdsregistratie zal gebeuren door de WBV zodat discussies omtrent wie nu de snelste was onmogelijk zullen zijn.

Eindelijk zal er duidelijkheid zijn wie nu de beste wielrenner van Asse en omstreken zal zijn. De verenigingen kunnen ook in die zin deelnemen: de jeugdverenigingen kunnen bijvoorbeeld voor eens en voor altijd laten zien welke nu de beste is. Hetzelfde geldt ook voor de verschillende wielertoeristenclubs.

Het parcours is als volgt:

Start Boven Vrijlegem (Asse) – Fort (Asse) – Merchtemse Baan (Asse) – Koereit (Asse) – Paddebroeken (Merchtem) – Paddebroeken (Opwijk) – Paddebroeken (Merchtem) – Weyenberg (Merchtem) – Drielindenbaan (Merchtem) – Boven Vrijlegem (Asse) – Boven Vrijlegem (Asse) – Aankomst (boerderij)

De permanentie zal plaatsvinden in Hof Ter Vrijlegem en Hof Ter Kalken.

De organisatie gebeurt in samenwerking met de Toeristenvrienden Bollebeek en 3wielvereniging 3wielweb.

Jurgen De Brakeler zal via Buso Opwijk een kunsttrofee maken voor de beste man en vrouw.

We bieden eveneens de mogelijkheid aan deelnemers, supporters en sympathisanten om deel te nemen aan onze gezellige familiebarbecue die we dankzij onze sponsors kunnen aanbieden voor 5 euro/persoon.