06-03-2006
Nieuwe zaalvoetbalcompetitie in Asse.

ASSE - Midden september gaat zo goed als zeker een eigen zaalvoetbalcompetitie van start onder clubs van Asse en Zellik. Op de lanceringvergadering in Zellik tekenden al elf ploegen in.

De eerste veertien ploegen krijgen automatisch startrecht. Patrick Biebaut en Johan De Greve, twee Assenaren die al jaren vertrouwde gezichten zijn in het plaatselijke zaalvoetbalcircuit, lanceerden een tijdje geleden een oproep naar ploegen om in Asse te komen tot een eigen competitie.

Begin jaren '90 bestond zo'n competitie al eens, maar die ging later op in de Vlaamse zaalvoetbalbond. ,,Op dit moment moeten veel ploegen op onmogelijke momenten verre verplaatsingen maken'', zegt voorzitter Biebaut. ,,Op een woensdag om 22 uur als Assese ploeg nog een match moeten gaan spelen in Boortmeerbeek is geen uitzondering. Daar valt weinig of geen plezier meer aan te beleven en tenslotte blijft het voor iedereen een hobby.''

De oproep viel niet in dovemansoren. Reeds 24 clubs lieten hun interesse blijken en er werd intussen een feitelijke vereniging met een zevenkoppig bestuur opgericht. Daarin zetelen veel vertrouwde namen. Naast voorzitter Biebaut en ondervoorzitter De Greve zijn er Jan De Troch en verzekeraar Kris De Meyst die beiden het secretariaat verzorgen en de bestuursleden Gilbert De Koninck (scheidsrechterscommissie) en Geert De Dobbeleer (sponsoring en logistiek). Bart Van den Bergh wordt ingeschakeld als logistiek medewerker.

,,Een eigen competitie biedt veel voordelen'', vindt Biebaut. ,,Je speelt uitsluitend thuiswedstrijden en derby's, met kans op meer supporters en persaandacht. We spelen in de twee, binnenkort opnieuw drie, Assese sporthallen. De aansluiting is 250 euro goedkoper dan bij de bond en de organisatie is stukken eenvoudiger.''

Alvast elf clubs, meestal derde- en vierdeprovincialers, betaalden reeds het startgeld: KBC Asse, Studs Asse, Kangoeroe Asse, FC Dust, Olympic Zellik, Jagerboys, Manboys, La Familia Asse, Celtic BS Asse, Pinanti is Pinanti en Den Boom In. Ook de drie eerstvolgende Assese clubs die hun inschrijving bevestigen met een betaling krijgen een garantie dat ze mogen starten. De uiterlijke inschrijvingsdatum is 15 april. Het definitieve aantal ploegen waarmee wordt gestart wordt later vastgelegd. Er komt ook een interactieve website waarop de competitie kan worden gevolgd.

Verder wordt nog een oproep gedaan naar kandidaat-scheidsrechters. ZLAZ-telefoon: 0477-80.42.10

maandag 6 maart